Almere Sailors kansloos tegen Donar

ALMERE – Gregory Tjin-A-Koeng zal zijn debuut als coach van Almere Sailors ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. Donar wilde daar niet aan meewerken en speelde wat frustraties van zich af. Na tien minuten stond het al 10-29. Uiteindelijk stonden er toch wel ietwat ontluisterende cijfers op het scorebord: 48-120.

Het was de avond waar een wedstrijd nooit een wedstrijd is geworden. Direct vanaf het begin nam Donar het initiatief en daarmee afstand van Almere Sailors. Tegenover de scoringsdruk van met name Henry Caruso, Juwann James en Leon Williams kon Almere Sailors slechts zeer incidenteel tegenstand bieden. Donar liep dan ook via een stand van 0 – 6 via 6 – 25 naar een einde eerste kwart stand van 10 – 29.

In het begin van het tweede kwart leek het wedstrijdbeeld iets te veranderen en lukte het Almere Sailors de achterstand te verkleinen tot 17 – 31. Helaas bleek dat meer voort te komen uit een rustige periode aan de Donar zijde. Op moment dat Donar weer meer focus aanbracht liep het verschil in stand dan ook snel weer op. De scores bij beide teams werden in deze kwart goed verdeeld over de verschillende spelers. Dit alles resulteerde in een ruststand van 27 – 55.

Na de rust veranderde er niets aan de richting in de wedstrijd. Donar was de ruim bovenliggende partij en zette Almere Sailors met regelmaat onder grote druk. De Almeerse club had dan ook de grootste moeite om de Groningse basket nog te vinden. Ondertussen ging Donar rustig door met scoren en liep het via 37 – 70 eenvoudig  naar een stand van 37 – 88 bij einde van het derde kwart.

Ook het laatste kwart bleef de wedstrijd eenzijdig. Alle spelers van Donar kregen daarbij de ruimte om hun punten mee te pakken. Via 41 – 100 liep Donar verder weg naar 43 – 114 om uiteindelijk de wedstrijd te beëindigen met een eindstand van 48 – 120.

Een stevige uitslag die terug die zeker ook is te herkennen in de statistieken waar spelers van Donar overal de boventoon voeren.
Beide ploegen kunnen zich nu opmaken voor de Elite-fase waar ze meer tegenstand van eigen niveau gaan krijgen.

Menu