Almere Sailors stopt samenwerking met Eric Kropf

Met directe ingang heeft Almere Sailors de samenwerking met hoofdcoach Eric Kropf stopgezet. Aanleiding is het wegvallen van de chemie tussen coach en team.

Verschil van tempo

Almere Sailors, sinds augustus 2020 actief in de Dutch Basketball league, heeft gister de samenwerking met haar hoofdcoach Eric Kropf met onmiddellijke ingang beëindigd. In de afgelopen weken kwam meer en meer aan het licht dat de semiprofessionele omstandigheiden zoals deze spelen bij Almere Sailors en de inzichten hierop vanuit de hoofdcoach botsten met de inzichten en handelswijzen van de rest van het team.
Bij het bestuur van Almere Sailors is de afgelopen dagen duidelijk geworden dat dit verschil niet meer te overbruggen viel.

Dankbaar

Het bestuur van Almere Sailors is Eric Kropf zeer dankbaar voor zijn inspanning bij de opstart en opbouw in ons eerste seizoen in de DBL competitie. De kennis en de kunde van Eric was zeer van toegevoegde waarde in een periode van grote onbekendheid in Almere met de materie.

Toekomst

Voor de korte termijn kiest Almere Sailors ervoor om de begeleiding van het team neer te leggen bij de overblijvende staf. Onder leiding van de huidige assistent-coach Gregory Tjin-A-Koeng zal de begeleiding plaats vinden.

Menu