Almere Sailors thuis onderuit tegen Feyenoord Rotterdam

ALMERE – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft weinig moeite gehad om Almere Sailors terug te wijzen. Al in het eerste kwart tilden de Rotterdammers het verschil boven de 10: 16-29. Almere Sailors wist weliswaar het derde kwart te winnen, maar kreeg in de laatste tien minuten nog het nodige te verwerken. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball pakte uiteindelijk de winst met 53-84.

Alleen de eerste 4 minuten was het echt een wedstrijd. Aanvallend en verdedigend waren de ploegen een korte tijd aan elkaar gewaagd met een kleine voorsprong voor Almere Sailors (11-10) als gevolg. Bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord waren de scores vooral van Arunas Mikalauskas en bij Almere Sailors vooral van Mike Osepa en Dante Lombardi. Vanaf de 5de minuut zette Zeeuw & Zeeuw Feyenoord vol de druk op Almere Sailors waardoor er het verschil van niveau zeer duidelijk wordt. Via een run van 5-19 voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord eindigt het eerste kwart een stand van 16-29 op het bord.

Het tweede kwart was duidelijk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Almere Sailors weinig tot niets meer voor elkaar waarbij opvallend was dat zij in de 2de kwart slechts 5 punten wisten te scoren. Het verschil tussen beide teams was vooral terug te voeren op het verschil in samenspel. De spelers van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wisten elkaar goed te vinden waarbij de verdediging van Almere Sailors eenvoudig werd overlopen. Sailors daarentegen wist elkaar niet te vinden. Daarbij vielen veel schoten ook net niet goed en wisten de lange mannen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord goed met de rebounds overweg te gaan. De rust werd dan ook met een stand van 21–47 bereikt.

In het derde kwart herstelde Almere Sailors zich enigszins en wist weer meer druk op Zeeuw & Zeeuw Feyenoord uit te oefenen. Verdedigend zat het beter dicht en aanvallend wisten ze elkaar weer te vinden. Met name de jongere spelers van Almere Sailors kregen speeltijd en pakten dit met beide handen aan. Daarbij waren de beide Amerikanen van Sailors beter op schot. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat Almere Sailors het 3de kwart naar zich toe kon trekken. Doordat op Zeeuw & Zeeuw Feyenoord ook voldoende de basket wist te vinden werd het verschil in punten echter niet veel kleiner. Het 3de kwart werd dan ook bereikt met een stand van 41 – 62.

Het vierde kwart was echt weer voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord.  Aanvallend ontstond er weer meer druk en verdedigend wisten ze Almere Sailors goed af te remmen. Bij vlagen zag de verdediging van Almere Sailors er slecht uit. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wist de basket weer goed te vinden en trok het 4de kwart dan ook redelijk eenvoudig naar zich. De eindstand werd dan ook bereikt met 53-84 op het bord.

Menu