Aris vermijdt laatste plaats

ALMERE – Aris Leeuwarden heeft ook het derde treffen tegen Almere Sailors in winst omgezet. Daarmee voorkomen de Friezen definitief de laatste plaats. Onder meer 24 punten van de Griekse center Giannis Dimakopoulos droegen bij aan de winst op Almere Sailors: 76-86.

Na de eerste score van Aris Leeiwarden was het Almere Sailors dat de overhand nam in de daaropvolgende 3 minuten van de wedstrijd. Via een 11–0 run met onder andere een driepunter van Eamonn Joyce en twee driepunters van Dante Lombardi nam het afstand van Aris Leeuwarden. In het vervolg van het eerste kwart bracht Aris Leeuwarden met grote regelmaat haar lange man Giannis Dimakopoulos in het spel waar de verdediging van Almere Sailors weinig tegen in kon brengen. Met 9 punten had hij een belangrijke bijdrage in de 17–23 stand aan het eind van het eerste kwart.

Het begin van het tweede kwart was ook voor Aris Leeuwarden die verder uit wist te lopen naar een voorsprong van 10 punten. Op dat moment vond er een kanteling plaats en kreeg Almere Sailors vat op de aanval van Aris Leeuwarden en wist zelf de basket goed te vinden. Gevolg was dat na 7 minuten spel in de tweede kwart de voorsprong van Aris Leeuwarden terug was gelopen tot 32-34.
Helaas voor Almere Sailors zorgde een slordige periode van in de laatste 3 minuten van het tweede kwart er echter voor dat Aris weer stevig aan een voorsprong kon werken waardoor de rust werd bereikt met een 34-45 voorsprong voor Aris Leeuwarden.

Almere Sailors kwam getergd terug uit de kleedkamer en wist in de eerste 7 minuten van het derde kwart Aris Leeuwarden uitstekend van repliek te dienen. Met name de inzet van Job Kayhan nam het Almeerse team op sleeptouw waardoor Almere Sailors de achterstand terug wist te brengen tot 48-51. Op dat moment besloot Aris coach Ferried Naciri om Giannis Dimakopoulos weer in te brengen. Hierdoor kwam het spelverloop weer meer in evenwicht en liepen de ploegen gelijk op naar het eind van het derde kwart wat met een stand van 55-60 werd bereikt.

In de eerste paar minuten van het vierde kwart leek Almere Sailors nog in staat om het Aris Leeuwarden moeilijk te maken. Onrustig en slordig spel aan de Almeerse zijde zorgde er echter voor dat Aris Leeuwarden na 5 minuten weer uit was gelopen naar een voorsprong van 61-75. In het restant van de wedstrijd probeerde Almere Sailors meermalen aan te zetten om de achterstand te verkleinen maar Aris Leeuwarden speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en nam met 76-86 de overwinning mee terug naar Leeuwarden om zo definitief de laatste plaats in seizoen 2020-2021 aan Almere Sailors te laten.

Man of the match was Giannis Dimakopoulos van Aris Leeuwarden met 24 punten en 14 rebounds..

Menu