Bestuur

Onze missie

Almere Sailors heeft als missie om via topsport een belangrijke, sportieve, promotionele en sociaalmaatschappelijke rol te spelen voor Almere en de provincie Flevoland. Dit via twee in elkaar grijpende doelen: de sportieve en maatschappelijke. Almere Sailors richt zich hierbij nadrukkelijk op de Almeerse maatschappij en de regio om Almere heen. Zij wil samen met de lokale overheden (gemeente Almere) en regionale overheden (provincie Flevoland), het bedrijfsleven in Almere en maatschappelijke partijen plannen ontwikkelen om naast sportieve ook maatschappelijke resultaten te boeken. Almere Sailors doet dit vanuit de overtuiging dat sport een belangrijke rol speelt in de ‘bonding and bridging’ van een samenleving. Sport slaat bruggen tussen bevolkingsgroepen en andere partijen. Daarnaast is sport een goede stimulator voor de jeugd. Door de uitstraling van de topsport en de positieve energie die hieruit voorkomt te gebruiken, wordt deze brugfunctie op een sterke manier ingevuld.

Onze visie

Het Basketball initiatief voor de regio Flevoland die in samenwerking met de amateurclubs jeugdspelers opleiden voor het DBL team.

STRATEGIE

Groei van basketbaltalenten in de provincie Flevoland. Met een DBL-team spelend in Almere, wil Almere Sailors toewerken naar een bloeiende basketballgemeenschap in Flevoland en de directe omgeving waarbij een samenspel van topsport, breedtesport, ondernemen en onderwijs ontstaat die elkaar versterkt en waarvan het stimuleren van de groei van basketballtalent in de regio een logisch gevolg is.

Menu