Eerste winst voor Almere Sailors

ALMERE, 21 januari 2021 – Nieuwkomer Almere Sailors heeft de eerste winst binnen. De Sailors en Apollo Amsterdam maakten er een spannende pot van. Geen van de ploegen wist echt een kloof te slaan. In de slotfase zorgde een driepunter van Amsterdammer Lucas Faijdherbe voor de gelijkmaker: 62-62. In de verlenging zorgden Dante Lombardi en Marnexson Knepa dat de punten in eigen huis bleven. Almere Sailors had met 74-67 dus de langste adem.

In het eerste kwart begonnen beide teams goed aan de wedstrijd waardoor over en weer werd gescoord en de wedstrijd in de eerste minuten gelijk opging. Vanaf de vijfde minuut lukte het Almere Sailors om meer druk op Apollo te zetten met als gevolg dat een klein gaatje van 6 punten werd geslagen. In de rest van het eerste kwart lukte het Apollo niet om het gat te dichten waardoor met een 19-15 stand het eerste kwart werd afgerond.

In het tweede kwart was Almere Sailors langdurig de beter scorende partij. Tot en met de zesde minuut liep het verschil dan ook op tot een maximum van 8 punten. Hierna nam echter Apollo het heft in handen en begon aan een terugkeer in de wedstrijd. Vanaf dat moment wist Apollo Sailors meer van hun basket af te houden en zelf aanvallend beter voor de dag te komen. Bij rust stond er dan ook een stand van 38-37 op de borden.

Na rust was aan beide teams duidelijk te merken dat de spanning toe aan het nemen was. Onzorgvuldig spel zorgde in het derde kwart voor veel gemiste lay-ups en schoten waardoor de scores zeldzamer werden. Het spel ging daarbij wel gelijk op waar de ene keer Almere Sailors een kleine voorsprong had en de andere keer Apollo. Het derde kwart werd beëindigd met een kleine voorsprong voor Apollo (48-51).

Het vierde kwart ging verder met waarmee het derde was geëindigd. Spanning bij de beide teams waardoor de scores tegenvielen. Almere Sailors wist wel weer een kleine voorsprong te bewerkstellen maar was niet in staat op de wedstrijd op slot te gooien. De driepunter van Lucas Faijherbe, 15 seconden voor het einde van de officiële speeltijd, zorgde voor een gelijke stand van 62-62 waardoor een verlenging noodzakelijk was.

In de eerste minuten van de verlenging was Apollo de bovenliggende partij, wist het een kleine voorsprong te pakken en Almere Sailors meer en meer onder druk te zetten. Omdat de nauwkeurigheid bij Apollo te wensen overliet, lukte het echter niet om definitief een gat te slaan. Een driepunter in de 4de minuut van de verlenging van Sailors-speler Dante Lombardi zorgde voor de ommekeer. Almere Sailors begon te geloven in een eerste DBL-overwinning en liep in de laatste minuten redelijk eenvoudig uit naar de eindstand van 74-67.

Menu