Makkelijk avond voor Yoast United

ALMERE – Yoast United maakte donderdagavond geen fout tegen Almere Sailors. Vanaf de eerste seconde was de ploeg uit Bemmel de bovenliggende partij. Via een ruststand van 33-60 werd het 64-101 voor de Bemmelnaren, die nog steeds zicht hebben op de Elite A.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd maakte Yoast United duidelijk dat het voor de winst naar Almere was gekomen. Almere Sailors werd verdedigend goed bij de basket weggehouden zodat, waar in voorgaande wedstrijden Sailors steeds in het eerste kwart goed was voor een groot aantal 3-punters, dat vanavond totaal niet tot de mogelijkheden behoorden. Aanvallend zette Yoast United met hun lengte zoveel druk op Almere Sailors dat het voor de Sailors geen houden aan was.  Tegenover de scoringsdrang van Yoast (3-punters van Warner, Speelman, Van Tongeren en Berghuis en een groot aantal scores van Ibarguen) kon Almere weinig tegenover zetten. Einde van het eerste kwart werd dan ook bereikt met 12 – 32 op de borden.

Het tweede kwart toont een redelijk zelfde beeld. Almere Sailors was niet in staat onder de druk van Yoast United uit te spelen en bouwde Yoast United dan ook rustig de voorsprong verder uit. Tegenover de scoringsdrang van Yoast United (met name door Speelman, Ibarguen en Helfrich) kon Almere Sailors te weinig terug doen. Het tweede kwart ging daarmee ook naar Yoast United waardoor een ruststand van 33 – 60 werd bereikt met een stand.

Na de rust veranderde er weinig aan de richting van de wedstrijd omdat Almere Sailors het maar niet lukte om vat op de wedstrijd te krijgen. Doordat Yoast United het goed lukte om de dragende spelers van Almere Sailors United uit de wedstrijd werden gehouden, bleef Yoast het overwicht handhaven en daarbij haar scores op de juiste momenten mee te pakken.  Aan het einde van de derde kwart was het verschil dan ook opgelopen naar 49 – 85.

In het begin van het vierde kwart leek Almere Sailors even aan te zetten. Yoast United greep echter direct weer in en liep daarop uit naar een voorsprong van 43 punten. Bij deze voorsprong besloot coach Matthew Otten van Yoast United zijn jongere spelers speeltijd te geven. Hierna viel de organisatie van Yoast United ietwat weg waardoor er een rommelige eindfase van de wedstrijd ontstond. Het spel golfde sterk op en neer waarbij beide ploegen nog enige scores meepakten. Het einde van de wedstrijd werd bereikt met een stand van 64 – 101.

Menu