Nipte overwinning van Almere Sailors in Den Haag

Almere – De basketballers Almere Sailors hebben hun nieuwe coach Gregory Tjin-A-Koeng zijn eerste zege gegeven. In Den Haag werd nipt met 81-82 van The Hague Royals gewonnen.

Basketbalclub Almere Sailors had in het Zuiderpark nog een appeltje te schillen met The Royals en kwam meer dan ‘ready’ naar Den Haag. Omdat The Hague Royals zeer stroef aan de wedstrijd begonnen kon Almere Sailors de leiding nemen en stond het aan het einde van het eerste kwart op een 17-24 voorsprong.
Ook in het tweede kwart was het Almere Sailors dat de lakens uitdeelde. Door middel van nuttige driepunters van Dante Lombardi en Yoeri Hoexum en fraaie lay ups van het Almeerse team liepen ze verder uit naar een ruststand van 37 – 48.

Wat er in de Haagse thee zat zal altijd wel een raadsel blijven, maar The Hague Royals kwamen werkelijk als een komeet uit de kleedkamer. Eerst werd er een Haagse muur opgetrokken en vanuit deze sterke verdediging kropen de Hagenaren naar een kleine voorsprong van 52-51. Vanaf dat moment was het een ouderwets puntje-puntje wedstrijd, niet fraai maar de spanning vergoede alles. Het einde van het derde kwart werd bereikt met een 62-58 voorsprong voor The Hague Royals.

In het eerste deel van het vierde kwart wist Almere Sailors het heft weer in handen te krijgen en pakte het een voorsprong van 70 – 76. The Hague Royals gaven echter niet op, namen het initiatief weer over en stonden met nog 1,5 minuut te spelen op 81 – 77. Het onrustige spel van Almere Sailors gaf het gevoel dat een overwinning voor de Almeerders ver weg was.
Een tweepunter van Dante Lombardi maakte het plots toch nog weer spannend. Als kort daarna Yoeri Hoexum van Almere Sailors het vizier ook nog goed heeft staan en zijn vierde driepunter scoort, staat het met nog 1 minuut te spelen op 81 – 82. In de laatste minuut was het billenknijpen voor Almere Sailors. The Hague Royals zette aan maar speelde de wedstrijd zeer onrustig uit en kreeg het dan ook niet meer voor elkaar om het netje te vinden waardoor Almere Sailors haar tweede overwinning in de Dutch Basketball League bij kon schrijven.

Aanstaande zaterdag 20 maart speelt Almere Sailors weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Yoast United. De wedstrijd start om 19:30 en is weer live te volgen via www.almeresailors.nl/tickets/

Menu