Rabobank steunt Almere Sailors

Rabobank Almere steunt het Almeerse verenigingsleven en is daarom business partner geworden van basketbalclub Almere Sailors. “De ‘dit kan wél’ mentaliteit zien we terug in de ambities van de basketbalclub. In zo’n korte tijd de stad warm maken voor de Dutch Basketball League is iets om best trots op te zijn. Basketbal hoort bij Almere!”, aldus Ferry Huurman, directievoorzitter Rabobank Almere.

Het gaat niet alleen om het sporten op eredivisie-niveau, maar juist ook om het promoten van basketbal in Almere. Huurman: “Almere is een multiculturele stad en basketbal zie je vooral buiten op de basketbalvelden in de buurt waar jongeren elkaar ontmoeten. We kunnen via het sporten jongeren bereiken en helpen als zij een steuntje in de rug nodig hebben”.

Rabobank werkt in Haarlem nauw samen met basketbalvereniging Triple Threat: “In Haarlem heeft de club een heuse Academy. Hun doel is om jongeren zowel op sportief als maatschappelijk gebied te laten groeien en Rabobank helpt hierbij. Niet alleen financieel, maar ook met toegang tot het netwerk van de bank en kennis. Je ziet dat daar de basketbaltak op topsportniveau explosief groeit. Een mooi voorbeeld, dit kan ook in Almere en wij helpen hierbij graag mee. Wij zijn tenslotte een coöperatieve bank.  Samen werken, het geven van kansen, talentontwikkeling en zelfredzaamheid; het zijn speerpunten van onze bank”.

Menu