Tweede kwart nekt Almere Sailors

ALMERE – Almere Sailors begon de tweede wedstrijd onder de nieuwe coach Gregory Tjin-A-Koeng goed. Na één kwart stond de thuisploeg 23-22 voor. In het tweede kwart maakte Basketbal Academie Limburg de beslissende run. Bij rust was het daardoor 38-56. Almere bleef strijden voor een beter resultaat en moest uiteindelijk het onderspit delven met 93-105.

Het eerste kwart toonde aan dat Almere Sailors zich goed had hersteld van de wedstrijd tegen Donar. Het wist Basketbal Academie Limburg goed partij te bieden waardoor een gelijk opgaande wedstrijd was te zien. Over en weer werd gescoord en had geen van de ploegen de mogelijkheid om de ander de wil op te leggen. Dit vertaalde zich dan ook in een stand op het bord van 23 – 22 bij het einde van het eerste kwart.

Het tweede kwart toonde een totaal ander beeld. Deze was duidelijk voor Basketbal Academie Limburg. Door een afwisselender aanvalsspel met meer bewegelijkheid te spelen zorgde Basketbal Academie Limburg ervoor dat Almere Sailors verdedigend het zeer zwaar kreeg. Mede doordat Basketbal Academie Limburg een vijftal driepunters wist te scoren én omdat Almere Sailors dit kwart aanvallend niet kon brengen wat nodig was, liep het verschil in de stand dan ook stevig op en werd de rust bereikt met een stand van 38 – 56.

In het derde kwart gingen de ploegen weer gelijk op. Almere Sailors wist verdedigend Basketbal Academie Limburg weer beter af te stoppen waardoor ze aanvallend weer de ruimte kregen om elkaar beter te vinden. Ondanks dat liet Basketbal Academie Limburg Almere Sailors niet de wedstrijd overnemen. Almere Sailors was dan ook niet in staat om dichterbij te komen. Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 58 – 80.

In de eerste minuut van het vierde kwart liep Basketbal Academie Limburg nog iets verder uit en leek de wedstrijd gelopen. Bij Almere Sailors begon het plotseling echter te lopen en zij wisten de basket goed te vinden. Met een 13 – 2 run kwam 7 minuten voor het einde een stand van 71 – 82 op het bord en was te merken aan Almere Sailors dat ze in een goede afloop gingen geloven. In de minuten die hierop volgden wist Basketbal Academie Limburg het evenwicht even te herstellen en gingen de ploegen weer gelijk op waardoor het verschil niet kleiner werd. Met nog één minuut op de klok leek het Almere Sailors toch nog te lukken om de wedstrijd spannend te maken en verkleinde het de achterstand tot 7 punten (88 – 95). Basketbal Academie Limburg speelde zich echter op tijd onder de druk van Almere Sailors uit en kon de wedstrijd toch nog redelijk eenvoudig uitspelen naar een eindstand van 93 – 105.

Bij Basketbal Academie Limburg kwam Quatarrius Wilson op 31 punten en 13 rebounds en vielen verder Sander Hollanders (21) en Niel Masnic (19) op met hun scores.  Bij Almere Sailors vielen de Amerikaanse spelers Dante Lombardi (20 punten en 6 assists) en Eamonn Joyce (15 punten en 10 rebounds) op.

Menu