Verlies tegen Landstede na kranig verweer van Almere Sailors

Een minuutje mocht Almere Sailors van een voorsprong genieten. Ondanks dat Kayel Locke de jump ball won, was het een lay-up van Dante Lombardi die voor de eerste punten zorgde. Na de gelijkmaker van Noah Dahlman was het Papito Hersisia die raak mikte. Daarna kwamen de gastheren dankzij een 7-0 run aan de leiding. Een hook shot van Jozo Rados zette een 21-15 stand aan het eind van het eerste kwart op het bord. De Oostenrijker was vandaag de grote man aan Zwolse zijde met 17 punten en 10 rebounds.

In het begin van tweede kwart kwam het verschil voor het eerst in de dubbele cijfers. Een steal van Jerom Oude Aarninkhof werd door hem zelf verzilverd. Landstede drukte niet door en het verschil bleef rond de 10 punten schommelen. De Zwollenaren hadden het vizier duidelijk niet op scherp staan. Kenmerkend was dat in de eerste helft van de 15 pogingen voor een driepunter, alleen Jhonathan Dunn een poging raak zag gaan. De ploeg van Eric Kropf, die dit seizoen nog maar één overwinning boekte, behield zo nog een sprankje hoop op een stunt.

Terug uit de kleedkamers leek het er aanvankelijk op dat Landstede de wedstrijd definitief op slot wilde gooien. Het vizier stond een stuk scherper en het verschil liep op. Toch liet de Zwolse formatie Almere Sailors weer terugkomen. De Hammers wonnen het kwart wel, maar de nieuwkomer in de eredivisie maakte desondanks maar liefst 23 punten. Waarvan de laatste score misschien wel de mooiste van de wedstrijd was. Na een dunk van Kevin Bleeker, hersteld van een blessure maar nog wel op zoek naar vorm, is Landstede al bezig met het laatste kwart. Het verzaakte te verdedigen en een wanhoopspoging van Brian van de Weijenberg Liem mondde uit in misschien wel de mooiste score van de wedstrijd. Ver van eigen helft weet hij het netje te vinden.

Aan het begin van het laatste kwart was het verschil na een drietje van Joey Liem plotsklaps nog maar 10 punten. Landstede zette nogmaals aan en ditmaal werd het verzet bij Almere Sailors definitief gebroken. Het verschil liep gestaag op en na afloop stond er 95-68 op het scorebord. Een verdiende overwinning van de Hammers in een rommelige wedstrijd, voor de ploeg die gewoon simpelweg meer kwaliteit heeft.

Menu