Verlies van Almere Sailors met sterke afsluiting tegen ZZ Leiden

Almere – Op voorhand zou je een makkelijke avond voor de koploper ZZ Leiden verwachten, maar daar zag het er in het begin absoluut niet naar uit. Almere Sailors schoot met scherp. Joey Liem, Eamonn Joyce, Dante Lombardi en Mike Osepa waren trefzeker van achter de driepuntslijn, waardoor de bezoekers na vier minuten een 9-14 voorsprong hadden genomen.

Lang kon de ploeg van Eric Kropf daar niet van genieten, want binnen twee minuten antwoordde de Leidse formatie met een 12-0 run. Giddy Potts en Worthy de Jong scoorden van ver, terwijl Emmanuel Nzekwesi zich in de bucket uitleefde. Via een nieuwe driepunter van Joyce werd het nog 21-20, maar daarna werden de bezoekers door het gretig spelende ZZ Leiden snel op een grotere achterstand gezet: Via 36-24 na tien minuten werd een ruststand bereikt van 66-35.

Dat de wedstrijd natuurlijk al lang en breed gespeeld was, betekende zeer zeker niet dat beide ploegen het restant van de wedstrijd voor lief namen.

Via drietjes van ZZ Leiden liep het verschil verder op tot 60 punten: 106-46. Even werd het nog 62 punten verschil, maar daarna liet Almere Sailors zien dat de ploeg echt wel beter kan. De bezoekers tekenden via Eamonn Joyce, Edwin Richmond (drie keer), Dante Lombardi (twee keer) en Joey Liem voor zeven van hun 14 driepunters. Met deze scores wist Almere Sailors dan ook het 4de kwart winnend af te sluiten.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 124-79 eindstand.

Donderdag 4 maart speelt Almere Sailors weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Yoast United. De wedstrijd start om 19:30 en is via de livestream (bereikbaar op www.almeresailors.nl) te volgen.

Menu