Almere Sailors maakt het de Suns lastig

ALMERE – Den Helder Suns heeft het bijzonder lastig gehad om de ongeslagen status vast te houden. Almere Sailors kwam aan het begin van het vierde kwart terug tot vier punten. De Suns bleven attent en bouwden de voordelige marge gestaag uit naar 84-98. Papito Hersisia tekende voor 26 punten, aan Helderse zijde had Yarick Brussen een dikke double double met 25 punten en 15 rebounds.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de vraag of Almere Sailors het groeiende niveau van de afgelopen wedstrijden vast kon houden. Het eerste kwart liet zien dat dat duidelijk het geval was en zette de Sailors de Suns stevig onder druk. Papito Hersisia was duidelijk “on fire”, scoorde volop waardoor Almere Sailors weg kon lopen naar een voorsprong van 6 punten. Vanaf de achtste minuut draaide de wedstrijd. De Suns was beter in staat om Almere Sailors af te stoppen en namen het scoren over waardoor de achterstand aan het einde van het eerste kwart nagenoeg was weggewerkt (19 – 18).

In het tweede kwart gingen de Suns verder waar ze het eerste kwart waren geëindigd. Verdedigend bleef het goed dicht zitten en aanvallend wisten ze de basket goed te vinden. Met name Bolden Brace en Yarick Brussen werden in scoringspositie gebracht. Zij scoorden samen 20 van de 26 punten en drukten daarmee duidelijk hun stempel op het tweede kwart. Almere Sailors was niet in staat om hier voldoende tegenin te brengen en raakte in de loop van het tweede kwart op een stevige achterstand waardoor de rust werd bereikt met een 30 – 44 stand.

In het eerste deel van het derde kwart was er voor de Suns niets aan de hand en wist het de voorsprong prima te consolideren. Hierbij golfde het spel wat op en neer en bleef er een nagenoeg gelijk verschil in punten op de borden. Plots kreeg de Sailors de wind in de zeilen en nam het de controle in de wedstrijd volledig over. Het wist verdedigend de Suns goed af te stoppen. Met goed aanvalsspel en een hoog scorend vermogen wist het, met nog 1 minuut in het derde kwart te spelen, de Suns te achterhalen. Toch haalden de Suns, door een driepunter van Boyd van der Vuurst de Vries, met een kleine voorsprong het einde van het derde kwart.

In het vierde kwart brachten de Suns de wedstrijd heel snel in veilige haven. Vanaf de eerste minuut van dit kwart werd Almere Sailors duidelijk gemaakt dat ze de winst konden vergeten en liepen De Suns binnen enkele minuten uit naar een voorsprong van 17 punten. Almere Sailors was niet meer in staat zich te herpakken ook al liep het de laatste deel van de wedstrijd wel weer gelijk op met de Suns. Met een eindstand van 84-98 is Den Helder Suns nog altijd ongeslagen en kan Almere Sailors terugkijken op het doorzetten van verdere groei van hun niveau.

Menu