Yoast United opnieuw te sterk voor Almere Sailors

ALMERE – Yoast United won ook de derde wedstrijd in de Elite B. In Almere kende de ploeg van coach Matthew Otten weinig problemen met Almere Sailors. Via een 25-45 voorsprong bij rust, werd het uiteindelijk 53-89 in het voordeel van de Bemmelse ploeg. Uitblinker in de wedstrijd was Jett Speelman met 27 punten.

Op basis van de twee voorgaande wedstrijden was de vraag bij de start van de wedstrijd of het Yoast United weer zou lukken om direct stevig afstand te nemen van Almere Sailors. Het eerste kwart wees deze keer anders uit. Tot bijna halverwege het eerste kwart was het een gelijk opgaande strijd waarbij teams afwisselend een voorsprong wisten te nemen. Vanaf dat moment zette Yoast United Almere Sailors meer onder druk en wist het een voorsprong te nemen waarbij het wegliep naar een stand van 8 – 14. Almere Sailors knokte zich daarna enigszins terug maar was niet in staat om in te lopen. De eindstand van het eerste kwart was 12 – 20.

Het tweede kwart startte waar het eerste was geëindigd. Geen van beide ploegen wist de ander echt haar wil op te leggen waardoor op ene moment Yoast United verder uitliep en het andere moment Almere Sailors de achterstand weer wist te verkleinen. Dit zorgde ervoor dat na bijna 5 minuten spelen in het tweede kwart nog steeds een verschil van 8 punten (22 – 30) in het voordeel van Yoast United op de borden stond.
Plotseling sloeg de wedstrijd om, wist Almere Sailors de basket niet goed meer te vinden waar het Yoast United juist lukte om aanvallend de druk op Almere Sailors om te zetten in punten. In de laatste 5 minuten van dit kwart liep de voorsprong van Yoast United dan ook stevig op en werd de rust bereikt met een 25 – 45 stand.

Het derde kwart was duidelijk het kwart van Jett Speelman. Al binnen 1,5 minuut wist hij met één tweepunter en twee driepunters de afstand onoverbrugbaar te maken. Het lukte Almere Sailors maar niet om de basket van Yoast United op de juiste wijze te vinden waardoor hun scores ver achterbleven bij die van Yoast United. Jett Speelman had hier duidelijk geen last van en wist in dit kwart nog drie driepunters toe te voegen aan zijn scores. Omdat onder sturing van Austin Luke de overige spelers van Yoast United ook hun punten mee konden pakken werd het derde kwart afgesloten met een stand van 38 – 75.

Het vierde kwart was het kwart van de “jonkies”. Beide coaches kozen ervoor om hun jongere spelers veel speeltijd te geven. Deze grepen deze mogelijkheid met beide handen aan waardoor het leuk bleef om de wedstrijd te blijven volgen.  Het lukte Almere Sailors hierbij wat beter om weerstand te bieden aan de aanvalsdrift van Yoast United. Daarbij wist het ook iets meer de basket te vinden. De eindstand werd dan ook bereikt met een stand van 53 – 89 waardoor Yoast United de ongeslagen status in de Elite B kon behouden.

Uitblinkers in deze wedstrijd waren de Yoast United spelers Jett Speelman (27 punten) en Andres Ibarguen (15 rebounds).

Menu