Zeer goed spel brengt Almere Sailors helaas niet een overwinning

ALMERE – Almere Sailors heeft de uitwedstrijd tegen Yoast United in Bemmel, ondanks het goede en gedegen spel niet om kunnen zetten in een overwinning.

In het eerste kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Almere Sailors wist haar tegenstander goed partij te geven wat in de standen duidelijk terug was te zien. Lange tijd ging het zeer gelijk op en wisten de Almeerders het scorend vermogen van Yoast United goed bij te houden door een grote hoeveelheid driepunters. Met name Dante Lombardi wist het netje op deze wijze goed te vinden. De laatste minuut van het kwart was wel helemaal voor Yoast United waardoor het einde van het kwart werd bereikt met een stand van 27 – 20.

In de eerste helft van het tweede kwart bleef het gelijk opgaan. Het ene moment liep Yoast United wat verder uit, het volgende moment liep Almere Sailors juist weer in. Wel bleef er steeds een kleine voorsprong voor Yoast United op de borden staan.
In laatste deel van het tweede kwart lukte bij Yoast United plots alles en wist het een groter verschil tot stand te brengen. Na een run van 14 -2 voor Yoast United werd dan ook de rust met een stand van 53 – 37 bereikt.

In het eerste kwart van de tweede helft begon Yoast United Almere Sailors steviger onder druk te zetten. Hierdoor liep de voorsprong van de Bemmelaars verder op en leek de wedstrijd gelopen. Almere Sailors had echter andere plannen en wist duidelijk het spel naar zich toe te trekken. Scores van Yoeri Hoexum en Mike Osepa zorgden voor snel teruglopen van de voorsprong van de Bemmelaars en voor onrust aan de zijde van Yoast United. Helaas zorgde een time out van Yoast United voor voldoende bezinning aan hun zijde United waardoor het in staat was om het einde van het derde kwart met een stand van 78 – 62 voorsprong te beëindigen.

In het begin van het vierde kwart liep de voorsprong van Yoast United op tot bijna 20 punten. Daar waar iedereen dacht dat de wedstrijd was gelopen, zetten de spelers van Almere Sailors de schouders er onder en begonnen aan een inhaalrace. Helaas bleek te tijd te kort om de wedstrijd daadwerkelijk te laten kantelen en moesten de Almeerders uiteindelijk een verlies van 96 – 87 accepteren.

Aan het einde van de wedstrijd was de conclusie dat Almere Sailors in de tweede helft het beste van beide ploegen had en zo Bemmel met een goed gevoel richting de laatste 2 resterende wedstrijden van de competitie kon verlaten. Bij het goede spel van Almere Sailors wisten Yoeri Hoexum (19 punten), Dante Lombardi (18 punten), Mike Osepa (17 punten) en Job Kayhan (12 rebounds) zich extra te onderscheiden.

Almere Sailors speelt op zaterdag 17 april om 19:30 uur een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Deze is zoals altijd te volgen via de livestream op www.almeresailors.nl.

Menu